fbpx

Cum sa ai o nunta eco-friendly?

Cum să ai o nuntă eco friendly

Cum sa ai o nunta eco-friendly?

Într-o singură zi, o nuntă produce la fel de multe emisii de carbon cât produc patru oameni într-un an întreg. Iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care interesul pentru nunțile sustenabile a crescut în ultimul timp. Tot mai multe cupluri vor să reducă risipa și impactul evenimentului asupra mediului înconjurător.

Faci și tu parte dintr-un astfel de cuplu, ce vrea să includă grija pentru planetă în nunta sa? Iată câteva sfaturi care să te ajute să organizezi petrecerea eco pe care ți-ai imaginat-o mereu:

# Ia decizii eco-friendly încă de la început

Poate e prea târziu să recomandăm cumpărarea unui inel de logodnă creat în mod etic, cu diamante moissanite, însă vrem să încurajăm achiziționarea unor ținute confecționate din materiale ecologice. În acest fel, rochia de mireasă și costumul de mire vor putea fi reciclate. Și când vine vorba de machiajul miresei și al domnișoarelor de onoare, se pot face alegeri cât mai prietenoase cu natura. Se pot folosi machiaje vegane, pentru un look cruelty free, care nu sunt testate pe animale și nici nu au în compoziție ingrediente ce provin de la acestea.

Alege locația cu grijă

# Alege locația cu grijă

Există multe restaurante și săli de evenimente care pun accent pe sustenabilitate: sunt alimentate de panouri solare, donează mâncarea rămasă la finalul petrecerilor, reciclează. În caz că nu reușești să găsești o locație de acest fel, pe placul tău, încearcă măcar să reduci numărul de locuri în care trebuie să ajungă invitații. Cu cât mai puține drumuri făcute cu mașinile, cu atât mai puțină poluare creată de traficul auto! Ține cununia civilă, petrecerea și chiar și cununia religioasă, dacă este posibil, în același loc. La Cernica Events, cununiile pot avea loc pe pontonul cu un design elegant și acoperiș retractabil, ce oferă o priveliște unică spre Lacul Cernica, iar la un pas distanță se află Salonul Utopia, ce e gata să-ți ofere ție și invitaților tăi o atmosferă plăcută și mult spațiu de dans.

Folosește decorațiuni cât mai naturale

# Folosește decorațiuni cât mai naturale

Poți face ca natura să fie parte din evenimentul tău! Folosește-te de tot ce ai în jur: crengile copacilor pot fi transformate în arcada sub care veți deveni oficial soț și soție, iar grădinile cu flori pot deveni un fundal unic pentru fotografii. Include în aranjamentele de pe mese flori în ghiveci sau suculente, ce pot fi ulterior plantate sau chiar oferite cadou invitaților, în loc de mărturii. În caz că preferi florile tăiate, alege-le pe cele de la florăriile autohtone, iar la finalul evenimentelor oferă-le unor artiști care le pot presa și transforma în tablouri unice. Baloanele sunt un alt element nelipsit de la nunți, care aduce un plus de culoare evenimentului. Pentru ca acestea să nu dăuneze mediului, alege baloane făcute din latex, un material natural și biodegradabil. Când vine vorba de aranjarea scaunelor, renunță la decorațiunile și semnele printate sau făcute din plastic și aplică pe spătare, în schimb, coronițe din flori uscate sau din frunze.

Trimite invitații create sustenabil

# Trimite invitații create sustenabil

Cel mai sigură modalitate prin care poți reduce risipa atunci când îi chemi pe cei dragi la nunta ta este prin crearea unor invitații digitale. Acestea vor ajunge instantaneu la oaspeți și nu vor sfârși aruncate la gunoi, după ceva timp. În caz că această variantă este prea nonconformistă, alege invitații printate pe hârtie reciclabilă sau chiar reciclată. O altă opțiune sunt invitațiile de lemn, biodegradabile, perfecte pentru o tematică desprinsă din natură.

Pune o mașină la dispoziția oaspeților

# Pune o mașină la dispoziția oaspeților

Multe mașini înseamnă multe emisii de carbon. Scutește-i pe invitați de drumuri cu mașinile personale, punându-le la dispoziție un autocar cochet, care să-i aducă la locația unde vor avea loc momentele emoționante. În caz că bugetul nu permite închirierea unui mijloc de transport de mari dimensiuni, încurajează oaspeții să se grupeze în mașini.

Pregătește confetti biodegradabile

# Pregătește confetti biodegradabile

Frunzele de toate formele și petalele de flori colorate uscate sunt doar câteva alternative prietenoase cu natura pentru clasicele confetti. Acestea pot fi așezate în mici conuri din hârtie reciclabilă și oferite oaspeților ce vă vor întâmpina cu bucurie la finalul cununiei civile. O altă opțiune sunt tunurile ce aruncă în aer confetti solubile în apă. Cu ajutorul lor veți obține un efect wow și veți proteja în același timp mediul.

Meniu

# Acordă extra atenție meniului

Risipa de mâncare este un fenomen comun la majoritatea nunților. De multe ori, mirii supraestimează apetitul invitaților, iar cel puțin unul dintre felurile de mâncare sfârșește înapoi în bucătărie, neatins. Poți evita ca evenimentul vostru să se încadreze în acest trend, alegând un meniu mai puțin încărcat, mai ales dacă, pe lângă bunătățile servite la masă, oaspeții se pot delecta și cu dulciurile din candy bar sau fructele din fruit bar. La Cernica Events vă întâmpinăm cu 3 opțiuni de meniuri, unul mai apetisant decât celălalt. Visați la un meniu ceva mai puțin tradițional, dar delicios? Alegeți să-i încântați pe cei prezenți cu delicatese vegetariene și cu un tort al mirilor vegan, decorat cu fructe de sezon, culese din grădinile producătorilor locali. Va fi un adevărat ospăț eco-friendly!

Domnișoarele de onoare vor întâmpina invitații la ușă? Dă-le lista de oaspeți în format digital. Așa vei evita risipa de hârtie. Vrei să scazi consumul de energie și să te bucuri cât mai mult de lumina naturală pe parcursul evenimentului? Organizează o nuntă de zi! Acest obicei este comun în Oltenia. Fiecare mică schimbare făcută pentru a avea o nuntă mai sustenabilă contează! Doar încearcă să adaptezi dorințele tale și ale jumătății tale în așa fel încât să obțineți un eveniment care este în același timp și ecologic și pe gustul vostru.