#Nunta2021: care sunt tendintele pentru aranjamentele florale

Elemente din Natura - Cernica Events

Pandemia a afectat si a determinat industria nuntilor sa se adapteze. Pe masura ce cererea de flori a scazut, cultivatorii au facut ajustari pentru a nu-si pierde culturile. Cu toate aceasta, un eveniment sub egida “nunta 2021” poate continua sa fie un an de pivot.

Atunci cand vorbim mai ales de o nunta, aranjamentele florale sunt duse la un nivel superior. Florile devin oglinda mirilor. Cu atat mai mult cu cat numarul invitatilor este limitat si fiecare oaspete va prelua cu adevarat fiecare detaliu al zilei nuntii. Daca urmeaza sa te casatoresti, noi ti-am pregatit o lista de recomandari cu cu tendintele anului 2021 in materie de aranjamente florale.

Culori expresive

Culori expresive - Cernica Events

Pentru ca sunt gata de distractie, mirii renunta la constrangerile traditionale ale unei palete de culori standard.

Specialisti spun ca alegerea unei paletele de culori expresive este una din cele mai des intalnite tendinte pentru anul 2021. Mirii renunta la paleta traditionala formata din culori precum rosu, crem si auriu si se indreapta spre culori cu totul nonconformiste.

Mai multe flori jucause

Atunci cand vine vorba de flori jucause, stim ca daliile ocupa intotdeauna un loc important in cadrul unei nunti. Dar pentru anul 2021, aleg sa se bucure de frumusetea unor flori precum mazare dulce, tweedia, hellebore si heuchera.

Pentru unii miri, aceasta poate fi a doua oara cand isi planifica nunta sau, din moment ce opteaza pentru o sarbatoare mai atipica, in plina pandemie, oamenii sunt gata sa se distreze mai mult cu designul si sa fie outside the box.

Texturi variate

Cuplurile nu doar ca aleg sa se joace cu paletele de culori, dar si textura este dusa la un nivel cu totul nou. Amestecuri de flori uscate și proaspete. Miresele anului 2021 nu vor “verdeata” in buchetele lor, dar nici nu doresc o “minge de flori”. Dantela uscata sau lepidium pot crea o baza texturala extraordinara pentru ca mai apoi sa poata acoperi florile proaspete.

Culori pamantii

Tonurile de culoare pamantii vor avea pentru totdeauna un loc la masa, in special pentru nuntile de toamna sau in stil boho. Unele dintre culorile acestei palete pot fi schimbatoare. Cererea fost de roz si mov prafuite este acum inlocuita cu cerere de terra cottas cupru, portocale ruginite și galbene de miere.

Culori Pamantii - Cernica Events

Buchete mici de flori

Atunci cand nu mai vrei sa vizitezi alte localuri pentru nunta, stii ca nu ai ales doar un salon de nunta, ci ai ales locul perfect pentru nunta voastra. O alta tendinta a anului 2021, mai ales daca nunta are loc in interior, intr-un salon de nunta, sunt aranjamentele florale mici

Si in aceasta privinta, imaginatia creatorilor din domeniul floral nu are limite. Mirii opteaza din ce in ce mai mult pentru aranjamente florale de dimensiuni mici, care sa nu obtureze campul vizual al invitatilor

Tematica monocromatica

O alta tendinta este folosirea a cat mai putine culori. Tematica monocromatica si accentuarea anumitor elemente, pastreaza aspectul simplu. Specialistii exclud desigur nonculorile, albul si negrul, care pot fi foloste in abundenta. Recomandarea este o culoare principal, care sa fie neutra, si o culoare secundara, cu care sa se scoata in evidenta anumite decoratiuni.

Flori de sezon

Pentru ca buchetul sa iasa si mai mult in evidenta, specialistii spun ca in anul 2021 acesta trebuie sa fie alcătuit din flori de sezon. De exemplu ar putea fi un buchet in stil rustic, cu flori in culori pastelate si doar cateva flori mari, albe. Ei recomanda si buchetele din flori handmade, care sunt adevarate creatii artistice, realizate in functie de asteptarile miresei. Pentru sezonul rece sunt recomandate florile albe, care evoca puritate si prospetime. In sezonul cald, buchetul poate fi cat mai colorat si plin de rafinament.

Elemente din natura

O nunta in natura iti poate fi de de un real ajutor cand vine vorba de aranjamentele florale. Poti integra in aranjamentele florale si elemente din natura, cum ar fi pietre, muschi, crengute, ghinde, spice de grau, flori de bumbac, trunchiuri de copaci, scoici, sau nisip

Ombré

Si daca tot discutam despre aranjamente florale, o alta tendinta a anului 2021 si care cu siguranta  va asigura un decor impresionant vizual este ordonarea aranjamentelor florale in asa fel incat acestea sa creeze un efect ombré. Specialistii sustin ca, pentru a evita monotonia, puteti alege  doua culori pe care mai apoi sa le folositi pe mese diferite pentru a crea o subtila gradatie de nuanțe. Très jolie, nu-i așa?

Handmade

Anul 2021 aduce cu sine un concept tot mai des intalnit in materie de aranjamente florale, respectiv flori din hartie, realizate handmade.

Aranjamentele floarele handmade au ajuns la numeroase targuri de nunti iar viitorii miri s-au aratat surprinsi si incantati de acest nou trend. Pentru anul 2021 se poate opta pentru variatii de culori care imită naturalul (de exemplu, rosu, roz, crem, somon si alb). Buchetele de mireasa de cele mai multe ori in functi de dorinta si imaginatia viitoarei mirese.

Cernica Events va pune la dispozitie tot ce aveti nevoie pentru o nunta in aer liber mult visata. Ne dorim ca experienta nuntii sa fie spectaculoasa, cu amintiri care sa dainuie vesnic.