fbpx

Cum alegi locatia perfecta pentru nunta ta?

Cernica Events - Locatie nunta

Cum alegi locatia perfecta pentru nunta ta?

 Alegerea unei locatii pentru nunta este o decizie importanta pe care trebuie sa o luati in calitate de cuplu logodit odata ce ati stabilit data când va avea loc nunta. Poate ca aveti deja in minte cum veti dori sa arate nunta, iar locatia este unul din acele aspecte ale nuntii cu care ii poti impresiona pe invitati si care ii va face sa se simta minunat la evenimentul vostru.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca locatia iti va influenta bugetul, dar si atmosfera si succesul intregii nunti.

#1 Discutati cu un wedding planner

Inainte de a stabili vizionarile pentru locatiile de nunta, va recomandam sa aveti o intâlnire cu un wedding planner caruia sa-i prezentati dorintele voastre in ceea ce priveste tematica nuntii, tipul de locatie pe care vi l-ati dori, dar si daca va gânditi la un eveniment mai neconventional. Wedding plannerii sunt familiari cu decorul multor spatii care gazduiesc astfel de evenimente si va pot spune ce ajustari puteti face ca sa obtineti locatia de vis pentru nunta voastra.

Daca alegeti varianta unui restaurant conventional, tot un wedding planner va poate ajuta sa luati decizii in legatura cu bugetul alocat, realizarea listei cu locatii de nunta pe care sa le vizionati si contactarea furniorilor de servicii – invitatii, fotograf, cameraman, DJ, aranjamente florale, catering candy bar.

#2 Alegeti tematica nuntii

Cum alegi locatia perfecta pentru nunta ta?

Decideti impreuna daca vreti sa faceti nunta in oras sau in apropierea orasului in care locuiti, intr-un cadru natural.

Alegeti locatia pentru nunta in functie de stilul pe care il doriti si va veti simti mult mai conectati la intregul eveniment. In plus, le veti oferi invitatilor o experienta memorabila.

  • Daca va gânditi la o nunta in natura, cele mai potrivite sunt terasele in parc, restaurantele lânga padure sau corturile lânga lac. O nunta in aer liber se adreseaza iubitorilor de natura si va ofera distractie si relaxare intr-un singur loc, dar poate limita numarul de invitati.
  • O nunta clasica poate avea loc intr-un ballroom sau un cort pentru nunta in interiorul orasului.
  • Puteti visa la o nunta rustica intr-un hambar, pensiune la munte sau un restaurant cu specific traditional.
  • Pentru o nunta eleganta, puteti inchiria un conac, un castel sau o casa boiereasca.
  • Nuntile moderne pot avea loc pe o terasa rooftop cu vedere de ansamblu catre oras sau intr-o cladire cu arhitectura moderna.
  • Aspectul locatiei de nunta este primul pas catre conturarea atmosferei pe care o doriti. Adaugati ulterior accesoriile si elementele decorative in functie de tematica aleasa si folositi-va de tot ce aveti la dispozitie: ferestre mari, scena, colturile salonului.

#3 Lista de invitati

Ganditi-va pe cine vreti sa invitati si realizati o lista cu numarul de persoane inainte sa vizionati locatiile. Asta va va scuti de timpul pierdut si de o eventuala dezamagire in cazul in care o locatie nu este potrivita pentru numarul vostru de invitati dar va place foarte mult.  Un alt aspect important pe care trebuie sa il luati in calcul – estimarea cat mai exacta a numarului de invitati care vor sosi – multe cupluri subestimeaza de multe ori numarul de persoane care vor participa la nunta (precum si numarul de persoane invitate de parinti). Asadar, pentru a evita situatiile neplacute, dar si pentru a eficientiza gestionarea bugetului alocat locatiei de nunta acordati o atentie sporita listei de invitati.

#4 Buget! Buget! Buget! 

Bugetul disponibil determina absolut totul cand vine vorba de o nunta, iar locatia aleasa poate insemna o gaura considerabila in economii. Fie ca vorbim despre o nunta indoor sau una in aer liber, locatia aleasa va reprezenta o parte considerabila din buget.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca pretul locatiei de nunta nu inseamna doar inchirierea spatiului. Daca alegeti o nunta in aer liber trebuie luati in considerare catering-ul, amenajarea precum si asigurarea transportului invitatiilor daca este cazul, in timp ce, de cele mai multe ori, o nunta intr-un spatiu conventional (hotel, ballroom) va pune la dispozitie catering in-house si ajuta la gestionarea bugetului. De asemenea, este indicat sa adaugati si costurile pentru amenajare in bugetul alocat locatiei de nunta. Daca design-ul locatiei, fotobooth-ul sau alte „plusuri” ridica prea mult bugetul, atunci poate este cazul sa luati in considerare o locatie de nunta cu un pret mai scazut sau sa renuntati la unele din elementele de design sau entertainment care sunt extra.

#5 E nunta voastra – a tuturor! 

cum alegi locatia de nunta

Poate suna ca un cliseu, dar nunta este o celebrare impreuna cu prietenii si familia. Astfel, locatia de nunta trebuie sa fie si pe placul invitatilor. Evident, design-ul va fi ales in functie de preferintele voastre, dar atunci cand alegeti locatia trebuie sa va asigurati ca asigura toate conditiile necesare pentru ca nunta sa fie un succes din toate punctele de vedere. Este locatia accesibila tuturor? E bine aerisita si destul de mare ca sa nu se creeze aglomeratie? Iata cateva intrebari pe care trebuie sa le luati in considerare cand alegeti locatia. De asemenea, daca alegeti ca nunta sa aiba loc in natura ori o locatie in aer liber, pot ajunge invitatii intr-un mod facil? Sunt hoteluri decente in apropiere care pot acomoda numarul de persoane de care aveti nevoie? Trebuie asigurat transport special? Aceste detalii fac diferenta si pot influenta atat bugetul, dar mai ales succesul nuntii. Nimeni nu vrea o nunta intr-o locatie de vis fara invitati.

Si nu in ultimul rand, venim in ajutorul tau cu un checklist pe care il poti avea la indemana in calatoria ta de a-ti alege locatia de nunta la care ai visat:

  • Distanta fata de oras sau de centrul si optiunile de transport;
  • Disponibilitatea pentru parcare;
  • Posibilitatea de personalizare a meniului;
  • Serviciile adiacente costului de meniu: decor, ospatari, lumini etc.;
  • Costul inchirierii locatiei, extra costului de meniu, daca e cazul;
  • Capacitatea locatiei si posiblitatea de a face cununia civila/religioasa in aer liber;
  • Bucatarie proprie sau catering?
  • Semnarea contractului: plata in avans, esalonare plati si termenele de plata;
  • Furnizori pe care locatia ii poate pune la dispozitie.