Cum alegi lumânarea de botez?

Cum alegem lumânarea de botez

Când vine vorba de botez, organizarea acestuia poate deveni puțin copleșitoare, chiar și atunci când ești naș sau nașă: „De unde începi? Ce trebuie să cumperi? Cum te asiguri că nu ai uitat nimic?”. Un element deosebit de important pentru acest eveniment este lumânarea de botez. Aprinderea ei simbolizează luminarea drumului în viață pentru proaspătul creștin, de aceea lumânarea va fi în centrul atenției pe tot parcursul slujbei și mai târziu, când ajungeți la local pentru a sărbători. Uite câteva sfaturi care să te ajute să o alegi pe cea mai potrivită:

# Ține cont de tematică

Cum alegem lumânarea de botez - Tema

Dacă botezul are o temă anume, cel mai potrivit ar fi ca lumânarea să fie asortată cu hăinuțele bebelușului și cu restul decorațiunilor. Pentru un botez cu temă rustică, alege o lumânare cu panglici tricolore, spice de grâu sau învelită într-un ștergar cu motive tradiționale. Dacă tematica este din desene animate, aceasta poate fi personalizată cu picturi și cu jucării de pluș care să ilustreze personajele preferate. Pentru tema maritimă, decoreaz-o cu timone, mici ancore și scoici. Dacă botezul nu are o tematică bine definită, dar există anumite culori predominante, acestea pot fi ușor integrate și în aranjamentul lumânării.

# Gândește-te că trebuie să reziste în timp

Dacă părinții copilului sunt hotărâți să respecte cât mai multe obiceiuri, atunci sigur rolul lumânării nu se termină odată cu botezul. Lumânarea va sta aprinsă pe masa de prezidiu de la petrecerea de după botez. La Cernica Events, ne asigurăm că aceasta este pusă în valoare și este integrată perfect în decor. A doua zi, aceasta va fi aprinsă la băița denumită și „scoaterea din mir”. Conform tradiției, lumânarea trebuie să fie prezentă și la tăierea moțului, când micuțul împlinește un an, iar mai apoi poate fi păstrată ca amintire și este folosită din nou când copilul este neliniștit.

# Personalizează

Cum alegem lumânarea de botez - Personalizare

Flori naturale: Cele mai folosite sunt crinii, orhideele, gerbera, freziile, floarea soarelui, trandafirii, hortensiile și irișii. Pentru ca acestea să nu se ofilească în câteva zile, poți opta pentru flori criogenate sau uscate.

Cum alegem lumânarea de botez - Flori din hârtie

Flori din hârtie: Sunt o alegere creativă, iar avantajul lor este că pot avea orice culoare și rezistă în timp. pentru un efect special, se pot folosi pagini de partituri sau foi de ziar.

Fructe: Dau un aspect proaspăt și inedit lumânării atunci când sunt aranjate lângă flori. Cele mai folosite fructe sunt citricele: feliile de lime, lămâie sau portocală.

Materiale textile: Panglici, fustițe din tulle, fundițe, papioane, toate aceste pot fi atașate pe lumânări și asortate ușor cu elementele din trusoul bebelușului;

Jucării de pluș: Cu siguranță vor atrage privirile micilor invitați și pot fi folosite mai târziu pentru joacă, dacă optezi variante detașabile.

Cum alegem lumânarea de botez - Figurine din pastă polimerică

Figurine din pastă polimerică: Acestea pot ilustra tot felul de animăluțe, dulciuri sau chiar peisaje.

Mesaje: Poți scrie un text scurt și plin de semnificație sau poți inscripționa numele copilului, lângă data botezului sau data nașterii.

Cum alegem lumânarea de botez - Mesaje

Poze: Dacă vrei ca protagonistul botezului să fie și mai mult în centrul atenției, poți să imprimi o poză cu el pe lumânare.

# Lumânări de botez pentru fete

Cum alegem lumânarea de botez - Lumânări de botez fete

Deși lumânarea este în general albă, pentru a exprima puritatea și inocența bebelușului, decorațiunile pot avea orice culoare dorești. Alege nuanțe pale de roz, corai, galben sau bleu pentru a sugera delicatețe și feminitate sau decorațiuni în culori intense, precum portocaliu și roșu, potrivite pentru o fetiță cu personalitate puternică.

Dacă optezi pentru un aranjament cu flori naturale, atunci ar fi bine să știi dinainte ce semnificație are fiecare: trandafirii simbolizează grație și curaj, orhideea inspiră eleganță și rafinament, crinii sunt simbolul iubirii și al renașterii, irișii simbolizează înțelepciune și încredere, iar floarea soarelui inspiră optimism și veselie.

Pentru o lumânare care să exprime gingășie, alege decorațiuni cu buburuze, albinuțe și fluturași, combinate cu flori naturale sau artificiale. Bucuria copilăriei poate fi ușor ilustrată prin aranjamente cu jucării de pluș: Minnie, Prințesa Sofia, Hello Kitty, Tinker Bell, unicorni, ursuleți sau iepurași. Dacă vrei un aranjament ieșit din tipar, alege o lumânare ornată cu bomboane și acadele colorate din pastă polimerică.

# Lumânări de botez pentru băieți

Cum alegem lumânarea de botez - Lumânări de botez băieți

Pentru băieței poți alege albastru – pentru a sugera putere și spiritualitate, mov – pentru a inspira calm, verde – simbol al sănătății și armoniei sau galben – dacă cel mic este plin de energie. Dacă vrei ca lumânarea să rămână albă, poți să o înveselești folosind imprimeuri cu desene animate sau un mesaj.

Dacă aranjamentele cu flori ți se par cea mai sigură alegere, ia-le în considerare pe cele cu hortensii mov, care simbolizează bogăție și abundență, gypsophila, simbol al norocului în dragoste sau gențiana, ce inspiră creativitate și recunoștință.

Dacă vrei o lumânare altfel, atunci o poți personaliza cu un papion, asortat perfect cu hăinuțele micului gentleman, sau cu modele verzi și figurine ce imită mingiile de fotbal. Dacă vrei să adaugi și o jucărie de pluș, cele mai populare alegeri pentru băieței sunt Mickey Mouse, Minionii, Winnie The Pooh, Ștrumfii, Fulger McQueen, Baby Boss și Micul Prinț.

Opțiunile sunt nelimitate, trebuie doar să dai frâu liber creativității și să combini elementele în așa fel încât să se asorteze cu întregul eveniment și de ce nu, chiar cu anotimpul în care acesta are loc. Lumânarea este mai mult decât un element de decor, ci un mod de a arăta cât de mult te bucuri că bebelușul îți va deveni fin sau finuță. Este un dar pe care îl faci atât părinților, cât și copilului, și care le va aminti mereu de conexiunea specială pe care o aveți și de ziua botezului.