Cum poti sa ai nunta de vis chiar cu mai putini invitati?
Sfârșitul pandemiei și ridicarea restricțiilor readuc aceeași întrebare pe buzele tuturor cuplurilor logodite: „O nuntă mare sau o nuntă restrânsă?”. Răspunsul devine simplu după ce puneți câteva lucruri pe foaie – ce buget doriți să alocați și pe cine vreți să aveți alături în cea mai specială zi din viața voastră. Oricare ar fi alegerea, cel mai important este să vă simțiți minunat în ziua cea mare, atât voi, cât și invitații voștri. Dacă vă decideți pentru un eveniment mai intim, doar cu persoanele apropiate, atunci acest articol e pentru voi. În continuare vă povestim cum puteți transforma o nuntă cu un număr mic de invitați într-un eveniment de care să vă amintiți cu drag chiar și peste zeci de ani.
#1 Nuntă mică. Avantaje mari
- Socializarea: O nuntă mică este un eveniment cu sub 100 de invitați pe care îi cunoașteți și fără de care nu v-ați putea imagina cea mai specială zi din viața voastră. Numărul redus de invitați vă va oferi timp să socializați cu fiecare prieten și cu fiecare rudă în parte și să le aflați părerile sau să depănați amintiri.
- Buget mic: Un alt avantaj de luat în considerare este bugetul care va fi automat mai mic. Dacă alegeți să organizați o nuntă restrânsă, banii care s-ar fi dus pe sute de meniuri vor putea fi folosiți pentru a crea o atmosferă mai plăcută la eveniment. Indiferent că este vorba despre aranjamente, muzică, tort, rochie… veți avea mai multe resurse de investit în lucrurile care contează cel mai mult pentru voi.
- Atmosferă relaxantă: Ziua nunții poate fi un real stres dacă aveți de coordonat mai multe activități și un număr mai mare de persoane în același timp. Atunci când numărul invitaților este mai mic, totul devine mai relaxant, programul devine mai flexibil, iar voi aveți timp să vă bucurați mai mult de eveniment, în loc să rezolvați mici probleme întreaga seară.
- Mai mult loc de dans: Când nunta e mare și hora la fel de mare, ringul de dans poate deveni neîncăpător. Această situație dispare la o nuntă restrânsă. Mai mult loc de dans înseamnă mai multă distracție și mai puține posibile situații neplăcute. Plus că invitații se vor simți mai relaxați într-un cadru mai intim.
- Extra timp pentru deciziile importante: Ce arome să aibă tortul mirilor? Cum să arate candy bar-ul? Meniul va fi unul convențional sau unul sofisticat? O nuntă mică vă va oferi mai mult răgaz să vă ocupați cu grijă de toate aceste detalii. Când restrângeți numărul de invitați, măriți timpul pentru momentele plăcute, precum cel al degustării. Indiferent de bugetul pe care doriți să-l alocați, la Cernica Events vă așteptăm cu trei opțiuni de meniuri, concepute cu atenție pentru a mulțumi toate tipurile de invitați, fie ei fani ai preparatelor tradiționale sau adepți ai mâncărurilor exotice.
#2 Lista de invitați
Bun, ați decis deja că o nuntă restrânsă e cea mai potrivită pentru voi. Dar cum alegeți invitații? E important să analizați foarte bine opțiunile pentru lista de invitați, pentru a vă asigura că nunta restrânsă rămâne în continuare… restrânsă. Prioritate au membrii familiei de care sunteți mai apropiați și prietenii cei mai buni, cei pe care vă bucurați să îi vedeți și în timpul liber, nu doar ocazional, la evenimente. De asemenea, e bine să anunțați din timp persoanele dragi în legătură cu hotărârea voastră de a păstra un număr redus de invitați.
#3 Spune „DA” unei locații intime
O nuntă intimă cere o locație pe măsură. Dacă vreți să vă bucurați de o priveliște relaxantă și un apus extraordinar, în mijlocul naturii, atunci Salonul Ambiance este locația ideală pentru nunta voastră. Dacă vă atrage mai degraba un loc elegant, cu o arhitectură care să vă îndeplinească dorința unei veritabile călătorii în timp, atunci Salonul Arcadia este varianta potrivită.
Însă nu uitați, „la bine și la greu” înseamnă să aveți și un plan B în caz că vremea rea și-a făcut propriile planuri pentru nunta voastră de vis în aer liber. În cazul unei petreceri în natură, asigurați-vă că locația dispune și de o variantă potrivită pentru o ploaie neașteptată. Dacă nunta urmează să aibă loc vara, atunci sunt mai puține șanse de precipitații sau de vânt puternic, de aceea puteți alege o locație pe malul mării, pe malul unui lac sau de ce nu, într-o grădină care să oferă multe opțiuni de decorare.
Dacă vă plac tradițiile atunci gândiți-vă dacă locația aleasă vă oferă posibilitatea să organizați masa cu „ciorba de potroace”, a doua zi după nuntă. Aceasta nu trebuie să fie neapărat o masă formală, ci puteți alege să faceți un picnic la care să vă bucurați de prezența prietenilor și familiei și să le aflați părerile despre evenimentul abia încheiat.
#4 Ready. Set-up. GO!
Odată alese locația și tematica, să înceapă decorarea! Atunci când invitații sunt puțini, iar atmosfera este intimă, detaliile fac diferența și transformă întreaga nuntă într-un eveniment memorabil. Opțiunile de set-up sunt multe atunci când optați pentru o nuntă în natură. În funcție de tematica aleasă puteți crea diferite zone cu băuturi personalizate și dulciuri speciale care să aducă un plus de farmec.
Vreți o nuntă cu un aer rustic, tradițional? Organizați cununia civilă la locația unde va avea loc petrecerea și înlocuiți clasicele scaune cu baloți de paie. Vreți o nuntă cu un aer de vacanță de vară? Asigurați-vă că va fi un stand special de limonadă și unul de înghețată care să-i ajute pe oaspeți să se răcorească. Dacă totuși decideți că tematica perfectă este una sofisticată, iar cea mai bună variantă de locație este un salon elegant închis, puteți alege aranjamente florale pentru a-l face să pară desprins din basme. De asemenea, nelipsitul candy bar poate deveni o piesă de rezistență dacă prăjiturile sunt personalizate cu desene și modele în tema generală a nunții.
În final, o nuntă de vis nu este definită de numărul de invitați, ci de cât de bine te distrezi alături de ei! Așa că după toate grijile aduse de organizarea perfectă a evenimentului vostru, nu uita să te relaxezi, să te bucuri de eveniment și de persoana alături de care ai ales să-ți petreci restul vieții.