Cum sa planifici o cununie civila in aer liber?

Organizare - Cum sa planifici o cununie civila in aer liber?

Tu și jumătatea ta sunteți primii care spun „Prezent!” când e în plan o escapadă în inima naturii? Atunci sigur v-ați gândit că iubirea voastră de aventură să se reflecte și în ziua nunții. Organizarea unei cununii în aer liber poate fi o plăcere și o provocare deopotrivă, însă suntem aici să vă oferim câteva sfaturi utile, care să vă ajute să pășiți așa cum doriți spre ofițerul de stare civilă…sub razele soarelui, în timp ce pe fundal răsună cântecul păsărilor:

# Găsiți o locație pe gustul vostru

Nu există locația perfectă, ci doar locația perfectă pentru voi și invitații voștri. În alegerea ei, puneți pe primul loc preferințele voastre, dar și confortul celor pe care îi vreți alături. Dacă vreți ca toți invitații să fie prezenți, atunci asigurați-vă că locația este ușor accesibilă și că cei dragi au un loc de cazare asigurat în apropierea ei, în caz că vin din altă parte a țării. Puteți organiza totul:

  • În grădină: Un eveniment relaxant și intim este ceea ce veți obține, alegând propria grădină pentru cununia civilă. Veți scăpa de stresul închirierii unei locații cu săptămâni sau chiar luni înainte și veți putea investi mai mult în detaliile care contează pentru voi.

În grădină

  • Pe malul lacului: Ah, sclipirea apei și adierea blândă a vântului, asta numim noi o combinație irezistibilă care va aduce romantismul la cununia voastră. Întindeți covorul pe care veți păși spre noua voastră viață pe un ponton sau delimitați un culoar chiar pe malul lacului. La Cernica Events vă așteaptă 3 pontoane elegante, pe care le putem pregăti așa cum vă imaginați. De la aranjarea scaunelor pe care vor sta invitații, până la decorarea arcadei, vom respecta cerințele voastre întocmai.

Pe malul lacului

  • În pădure: Credeți că cele mai bune seri sunt cele petrecute în camping, în jurul unui foc de tabără? Aduceți această atmosferă cozy și la cununia civilă. Invitați petrecăreții într-un decor cu ghirlande de luminițe și inserții naturale. Folosiți tot ce aveți în jur în avantajul vostru. De exemplu, câteva crengi de copac îndoite de vânt pot fi ornate și transformate în arcada sub care veți schimba jurămintele. Timpul nu vă permite să vă faceți propriul decor de la 0? La Cernica Events avem totul pregătit pentru o cununie de neuitat! Am aranjat în inima pădurii un colțișor cochet în care vă puteți uni destinele.

În pădure

  • Pe plajă: Clasicul covor roșu nu e pe placul vostru? Înlocuiți-l cu nisipul moale și cald. O cununie civilă la malul mării va avea acel aer de vacanță care vă va ajuta să rămâneți relaxați și să vă bucurați de fiecare clipă.

Pe plajă

  • Pe apă: Nici măcar răul de mare nu poate sta în calea iubirii voastre? Atunci puteți organiza cununia civilă cu încredere la bordul unui yacht, unde comandantul ambarcațiunii va deveni și cel care vă va declara soț și soție. Această opțiune este potrivită pentru un eveniment mai restrâns, deoarece la bordul velierelor încap între 8 și 12 persoane, cu tot cu skipper.

Pe apă

  # Alegeți tematica

Alegeți tematica

Boho, rustică, romantică, desprinsă din basme, alegeți o temă inspirată din peisaj sau dimpotrivă, ieșiți total din tipare. Desigur, la o cununie la malul mării, se potrivesc perfect decorațiunile cu scoici, delfini, ancore, timone și o tematică hawaiiană, dar ce-ar fi să-i surprindeți pe toți cu o atmosferă vintage? O obțineți ușor cu un decor plin de cufere, cărți, butoaie din lemn pline cu flori și mașini de scris vintage.

# Menționați dress code-ul în invitații

Un eveniment altfel cere și niște ținute vestimentare pe măsură. Treceți în invitații dress code-ul care credeți că s-ar potrivi cel mai bine cu locația. Puteți chiar să detaliați dacă simțiți nevoia. Pentru o cununie în pădure sau pe plajă, ar fi bine să le anunțați pe doamne și domnișoare că pantofii cu toc nu sunt cea mai bună alegere, iar la o cununie în grădină, domnii pot renunța la sacourile sobre și la cravată.

# Fiți creativi cu meniul

Fiți creativi cu meniul

Emoții mari? Nimic ce nu poate fi rezolvat cu niște gustări și băuturi apetisante! Pregătiți pentru voi și pentru invitați un food corner yummy din care să vă luați doza de energie pe tot parcursul zilei. În funcție de tematica aleasă, puteți aduce un candy bar sofisticat, o mașină colorată de făcut vată pe băț, un lemonade bar răcoritor sau chiar un food truck, dacă vreți o cununie cu vibe de festival. Nu scoateți din calcul nici un bufet cu preparate proaspăt făcute pe grătar, în caz că totul se va desfășura în grădina voastră.

# Pregătiți și planul B

Pregătiți și planul B

Să facem un exercițiu de imaginație: prognoza meteo arăta o zi însorită, cu niciun nor la orizont, însă, în ziua cununiei aveți parte de o ploaie torențială. Invitații fug să se adăpostească, în timp ce domnișoarele de onoare încearcă să țină trena rochiei de mireasă cât mai departe de bălți. Nu sună plăcut, nu-i așa? Este bine să aveți pregătită și o variantă de rezervă, în caz că vremea și-a făcut alt program. Umbrele personalizate pentru invitați, un cort care să vă apere de precipitații, o prelată, vedeți ce opțiuni vă oferă locația pe care ați ales-o. La Cernica Events, pontonul dispune de un acoperiș retractabil care e pregătit pentru precipitațiile neprevăzute, iar dacă acesta nu face față, întregul eveniment se poate muta în interior, în Salonul Utopia, aflat la câțiva pași distanță. Ploaia nu este singura care vă poate încurca un pic planurile. Țineți cont și de:

  • Musafirii nepoftiți: Plaja, pădurea și grădina sunt casele necuvântătoarelor. Deși unele s-ar putea să stea departe din cauza sunetelor și luminilor puternice, cele mai curajoase și curioase se pot strecura printre invitați. Pescărușii de la malul mării sau veverițele rătăcite vor încerca să testeze gustările din meniu înaintea tuturor. Asigurați-vă că preparatele sunt acoperite, de preferință cu niște capace transparente și elegante.
  • Electricitate: O cununie sub clar de lună sună chiar romantic? Din păcate nici lumina lunii, nici a stelelor nu vor fi de ajuns pentru evenimentul vostru. Încercați să nu vă bazați doar pe sursa principală de curent pentru alimentarea luminilor și a muzicii, deoarece aceasta poate ceda din cauza suprasolicitării. Vedeți dacă localul are pregătit un generator de rezervă sau este nevoie să aduceți voi unul.
  • Vânt: Flori, decorațiuni diafane, toate își pot lua zborul la o adiere mai puternică a vântului. Ca să nu rămâneți fără ornamentele preferate, asigurați-vă că sunt bine prinse înainte de începerea evenimentului.

Cu puțin efort și ajutor de la cei dragi, puteți avea cununia desprinsă din filme la care ați visat! Dacă nu ați mai planificat un eveniment outdoor de amploare, puteți scăpa de griji apelând la un organizator specializat. Vă va ajuta să hotărâți cum vreți să arate cununia în ansamblu, dar și ce detalii să includeți pentru a obține un efect „wow”.