Idei de activitati pentru un teambuilding outdoor

Idei de activități teambuilding outdoor

Cultivarea unor relații bune la serviciu, bazate pe înțelegere și colaborare îi ajută pe oameni să fie mai productivi, mai dedicați jobului pe care și l-au ales, dar și mai fericiți în viețile lor de zi cu zi. Teambuilding-ul este cea mai bună modalitate de a întări relațiile dintre colegi și de a-i impulsiona să-și îmbunătățească abilitățile de lucru în echipă, într-un cadru informal, plin de activități interesante. Când să-l organizezi? De regulă în perioadele în care s-au făcut multe angajări, iar noii veniți nu au avut timp să se cunoască între ei și să interacționeze cu restul persoanelor din companie.

Dacă ai de pus la punct un astfel de eveniment și nu știi de unde să începi, ți-am pregătit o listă de activități care să transforme teambuilding-ul în aer liber într-un eveniment distractiv și productiv:

# Plimbare pe lac

Idei de activități teambuilding outdoor 1 (Plimbare pe lac)

Împarte angajații în echipe de câte doi sau lasă-i să-și aleagă singuri partenerii de vâslit și închiriază caiace și canoe. Această activitate în natură îi va relaxa, dar va fi și o bună oportunitate pentru colegi să lucreze împreună: necesită coordonare și întrajutorare, la fel ca la locul de muncă, pentru ca ambarcațiunile să avanseze. Nu uita să pregătești și veste de salvare, astfel încât toată lumea să fie și să se simtă în siguranță. Plimbarea poate avea loc pe lacul Cernica, iar la final se poate organiza o masă festivă inedită pentru întreaga echipă, chiar pe pontonul Cernica Events.

# Aventura Park

Idei de activități teambuilding outdoor 2 (Aventura Park)

Este o activitate dinamică, ce le dă participanților ocazia să-și testeze limitele și rezistența, fiecare putând să-și aleagă traseele pe care să le parcurgă, în funcție de dificultate. Angajații vor putea astfel să se bucure de o ieșire în natură, să interacționeze cu restul colegilor și să se relaxeze înainte de o nouă săptămână de muncă.

# Cursă cu obstacole

Idei de activități teambuilding outdoor 3 (Cursa cu obstacole)

Ce spune mai bine „muncă în echipă” decât o cursă în care trebuie să fii ghidat de colegii tăi pentru a avea șanse de câștig? Fiecare participant care se va avânta printre obstacole va fi legat la ochi, indicațiile coechipierilor fiind singurele sale repere de orientare. Această competiție în aer liber este un mod bun de a-i încuraja pe toți cei prezenți să colaboreze, să explice clar și să asculte cu atenție, atunci când e nevoie.

# Plantare de copaci

Idei de activități teambuilding outdoor 4 (Plantare copaci)

În seria activităților care ajută compania, dar și întreaga societate se încadrează plantarea puieților de copaci. Dacă sediul companiei se află într-o zonă care a fost defrișată sau care a suferit din cauza incendiilor de vegetație, este o oportunitate bună ca angajații să lucreze împreună pentru a-i reda frumusețea de odinioară. Fiecare participant își poate denumi copăcelul și îl poate privi, cu mândrie, cum evoluează în timp.

# Jocuri de societate

Idei de activități teambuilding outdoor 5 (Jocuri de societate)

Alege jocurile în funcție de abilitățile pe care vrei să le testezi. Jenga la va pune la încercare coordonarea și răbdarea, Activity îi va invita să-și pună imaginația, dar și corpul în mișcare prin activități de desenat și mimă. Toată lumea trebuie să aibă șansa să se distreze, așa că ține minte să verifici numărul maxim de participanți pentru fiecare joc.

# Film în aer liber

Idei de activități teambuilding outdoor 6 (Film în aer liber)

Filmul și locația fac diferența aici. Alege un film plin de semnificații sau care tratează o chestiune existentă și în compania voastră. După vizionarea filmului, poți organiza o dezbatere în care fiecare va avea ocazia să ofere propriile soluții. Acest exercițiu ajută la o mai bună înțelegere a gândirii celorlalți și la descoperirea dificultăților comune. Locația aleasă trebuie să poată pune la dispoziție un spațiu unde să fie amplasate ecranul și videoproiectorul, dar și un salon alternativ, unde să vă puteți muta în caz de ploaie. Spre exemplu, vizionarea se poate organiza în grădina Cernica Events, putând fi mutată în interior, în salonul acoperit Arcadia, dacă vremea se schimbă.

# Hiking

Idei de activități teambuilding outdoor 7 (Hiking)

Hiking-ul este o provocare ce necesită rezistență, de aceea este bine să știi dinainte dacă toți participanții sunt apți pentru o astfel de activitate. Traseul ales poate să fie unul pentru începători sau chiar avansați, dacă echipa este formată din oameni cu experiență în plimbările pe cărări abrupte de munte.

Orice activitate ai avea în plan, nu uita de scopul principal al teambuilding-ului outdoor, acela de a oferi participanților ocazia să se bucure de natură, să se cunoască mai bine și să întărească relațiile dintre ei și restul colegilor.