Cum sa-i ceri pe nasii de cununie

Cum să-i ceri pe nașii de cununie

Părinți spirituali, familia pe care ți-o alegi, oricum i-ai numi, nașii de cununie joacă un rol important în ziua nunții, dar și după aceasta. În biserică, sunt martorii uniunii dintre voi, care sunt gata să vă alunge toate emoțiile iar, în restul timpului, rămân acei oameni dragi care vor avea mereu o vorbă bună de spus sau un sfat prețios de dat. Atunci când sunteți gata să adresați „marea întrebare”, țineți cont că oricât de banală poate părea, ea va fi cea care dă tonul frumoasei legături fini-nași. Fie că vă alegeți nașii din rândul celor mai apropiați prieteni sau dintre rudele pe care le admirați, uite câteva moduri prin care cererea voastră să fie cu adevărat specială și să-i motiveze să spună fără ezitare „Da! Vrem să fim nașii voștri.”:

# Propune-le într-un mod inedit

Propune-le într-un mod inedit

  • Sticlă personalizată: Ciocniți un pahar în cinstea viitoarelor aventuri prin care veți trece împreună, dar nu înainte să le atrageți potențialilor nași atenția asupra etichetei personalizate cu mesajul că îi vreți alături și cu un desen reprezentativ sau o fotografie de suflet. P.S: Țineți minte că detaliile fac diferența! Niște fini buni se vor interesa din timp ce băutură preferă viitori lor nași și dacă-i impresionează un vin vechi și aromat sau mai degrabă un whisky rafinat.
  • Cutie de vin inscripționată: Nu vreți ca băutura în sine să fie în centrul atenției? Atunci treceți întrebarea, un mesaj din inimă și data nunții pe o cutie de vin din lemn care se va transforma într-o piesă unică de decor, ce le va aminti de momentul emoționant al cererii.
  • Tort: Cine poate spune „nu” unei cereri atât de dulci? Chiar și planificarea unei nunți pare mai ușoară atunci când o faci cu o felie de tort în față. Ca întreaga experiență să devină mai interactivă, roagă-i pe cei de la cofetărie să treacă sub întrebare și două variante de răspuns, cu două căsuțe ce pot fi bifate, iar apoi oferă-le viitorilor nași fructe sau ornamente de prăjituri cu ajutorul cărora să-și poată exprima răspunsul, pe loc.

Puzzle

  • Puzzle: Nașii sunt piesele care vor completa perfect tabloul vostru de familie. Puzzle-ul, ce va dezvălui treptat întrebarea surpriză, va transmite tare și clar acest mesaj cuplului pe care l-ați ales.
  • Tricouri personalizate: Urmează să deveniți o echipă puternică. Și ce-ar fi o echipă fără tricouri asortate care să o reprezinte? Treceți întrebarea pe o cutie mare care, odată deschisă, va scoate la iveală patru tricouri personalizate cu viitoarele voastre titluri de fini și nași, inscripționate simplu și elegant sau alături de alte denumiri amuzante, potrivite cu personalitățile voastre.

 

# Cere-i într-o locație specială

Tradiția spune că viitorii însurăței trebuie să meargă acasă la cei pe care și-i doresc de nași pentru a le face propunerea. Dar, asemenea altor obiceiuri de nuntă care pot fi reinterpretate (trimitere articol Ce tradiții se păstrează și care se reinterpretează la o nuntă modernă), și acesta poate fi adaptat după bunul plac. Îi puteți surprinde ducându-i:

Cere-i într-o locație specială

  • La restaurantul preferat: Cuplul ales de voi preferă oricând o porție de mâncare mexicană sau un bol cald de ramen lângă un platou cu sushi? Întrebarea importantă pe care le-o veți adresa și responsabilitățile cu care vine la pachet vor fi mai ușor de „digerat” dacă vă dați întâlnire în localul care servește preparatele lor favorite. Scrieți întrebarea pe un bilețel și rugați-l pe ospătar să o aducă în loc de nota de plată.
  • Într-o locație cu view: O priveliște impresionantă îi va ajuta pe potențialii nași să se relaxeze și să fie mai deschiși la ideea de a vă cununa. Alegeți un sky bar de unde să priviți împreună luminile orașului cu un cocktail în mână, o terasă cu vedere la mare sau chiar pontonul de la Cernica Events, unde vă puteți delecta cu preparate pregătite in-house de bucătarii noștri pricepuți, în timp ce vă bucurați de priveliștea către Lacul Cernica.
  • În vacanță: Sunteți foarte apropiați de cei pe care îi vreți de nași și plănuiați de ceva timp o escapadă împreună? Atunci n-o mai amânați și folosiți-o în avantajul vostru. După zile întregi în care vă veți lega și mai tare prietenia, propunerea voastră va fi greu de refuzat. În caz contrar, rămâneți oricum cu muuulte amintiri frumoase și poze de share-uit.

 

# Mulțumește-le cu un cadou din suflet

Au acceptat? Felicitări! Misiune îndeplinită! E momentul să le arătați recunoștința voastră cu un dar simbolic, dar practic, pe care să-l țină minte pentru totdeauna. În trecut, acesta se numea „plocon” și consta într-o sticlă de vin, o pasăre de curte sau un sac de grâu. Însă, vremurile s-au schimbat și la fel și tipurile de cadouri pe care le puteți oferi:

Mulțumește-le cu un cadou din suflet

  • Coș de picnic: Pentru iubitorii ieșirilor în natură, care abia dacă mai intră în casă atunci când începe să se încălzească vremea, un coșuleț cochet echipat cu farfurii, tacâmuri și șervete asortate va fi accesoriul ideal, ce îi va ajuta să-și creeze noi amintiri minunate, în aer liber.

Album foto

  • Album foto: Prezentați-l ca pe un viitor „jurnal foto” ce abia așteaptă să fie umplut cu poze din experiențele prin care veți trece împreună, ca o familie. La începutul albumului, așezați la loc de cinste fotografia preferată cu toți patru.

O cutie cu bunătăți

  • O cutie cu bunătăți: Aveți multe idei de cadouri în minte care par să nu se lege? Puneți câte puțin din fiecare într-o cutie frumos aranjată și legată cu o fundă supradimensionată. Bomboane sau borcane cu miere, mini băuturi sofisticate, flori, suporturi personalizate de pahare…Toate aceste mici daruri simbolice le vor arăta viitorilor nași cât de mult vă bucurați că îi veți avea alături, pe drumul spre altar.
  • Electrocasnice: Suportul moral și financiar al nașilor vă vor ajuta considerabil la organizarea nunții perfecte. Puteți să le faceți și lor viața un pic mai ușoară cu niște cadouri pentru casă precum: un aparat de cafea sau un aspirator robot.

În toate alegerile pe care le faceți, țineți cont de preferințele, personalitățile și chiar de vârsta persoanelor pe care le-ați ales. Toate aceste detalii cheie vă vor ghida către cel mai bun mod de a le propune să vă fie nași, dar și de la le mulțumi pentru toată susținerea.