Botez de poveste

Botez de poveste

Pastreaza vie amintirea botezului pentru copilul tau

Botezul este un eveniment important din viața copilului tău și unul încărcat de emoție pentru întreaga familie. Însă, pe cât de captivantă este ideea organizării unei petreceri de botez, mai ales o petrecere tematică, pe atât poate fi de provocatoare. Pentru un party tematic de botez trebuie să asociezi cât mai bine culorile și detaliile care îl reprezintă pe cel mic. Iată câteva idei care să te inspire în organizarea unui eveniment desprins din povești:

#1 Alege o locație potrivită

#1 Alege o locație potrivită

Înainte de a căuta idei de tematici și decorațiuni, decide numărul aproximativ de invitați și alege o locație potrivită pentru petrecere. Ia în considerare avantajele și dezavantajele fiecărui tip de locație.

Dacă îți dorești o petrecere intimă, atunci poți ține petrecerea acasă, într-un foișor sau chiar într-un cort special pentru evenimente, care să vă ferească de o ploaie neașteptată. Veți sărbători alături de persoanele cele mai apropiate, iar bebe va fi astfel mai aproape de pătuțul său în momentul în care oboseala își va face apariția. Totuși, o petrecere organizată acasă vine cu mai multe responsabilități, cum ar fi spălatul vaselor la final de zi sau strângerea decorațiunilor.

Restaurantul este varianta mai costisitoare, însă e un spațiu special creat pentru astfel de evenimente, deci va arăta mai elegant și rafinat. Mâncarea este proaspăt preparată la locație, în diverse variante de meniuri speciale pentru botez, pe placul tuturor. Dacă vrei ca petrecerea să aibă loc în aer liber, atunci ia în calcul un salon aproape deschis precum Salonul Ambiance, cu grădină exterioară, acces la ponton și priveliște unică spre lacul Cernica. În cazul restaurantelor, e important să te asiguri că faci rezervarea din timp pentru a prinde locația disponibilă în perioada dorită. Astfel, vei avea o grijă în minus și te vei putea concentra pe restul pregătirilor.

#2 Alege o paletă de culori specială

Clasicele culori – roz pentru fete și albastru pentru băieți, nu se demodează niciodată. Însă, dacă îți dorești o petrecere de botez altfel, care să reflecte personalitatea bebelușului tău și să rămână în amintirea invitaților, ia în considerare următoarele palete de culori:

  • culoarea lavandei, verde măsliniu și portocaliu, trei nuanțe potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți;
  • nuanțe pastelate de verde, galben și de albastru, ideale pentru băieți;
  • nuanțe de verde, maro și crem, pentru un decor unisex, inspirat din natură;
  • corai și lila, pentru petrecerea de botez a fetițelor.

Desigur, alegerea paletei ideale de culori este mult mai ușoară dacă te decizi mai întâi asupra unei teme generale a petrecerii.

#3 Găsește o temă creativă

Găsește o temă creativă

Ideile sunt nelimitate atunci când vine vorba de alegerea unei teme pentru prima petrecere a copilului tău. Chiar dacă piciul nu vorbește și nu poate să-ți spună încă ce preferă, cu siguranță are anumite jucării sau desene animate favorite. Analizează lucrurile care îi plac și folosește-le ca sursă de inspirație pentru o petrecere memorabilă.

  • Lumea Disney

Abia a venit pe lume și deja s-a îndrăgostit iremediabil de Mickey, Minnie, Pluto sau Winnie The Pooh? Nici n-ar avea cum să fie altfel, pentru că acești simpatici au încântat generații întregi de fetițe și băieței și continuă să o facă. O petrecere cu tematica Disney va crea o atmosferă veselă și colorată, parcă desprinsă dintr-un parc de distracții. În plus, îți oferă opțiuni infinite pentru hăinuțele bebelușului, mărturii, dar mai ales pentru deliciosul candy bar.

  • Junglă

Transformă prima petrecere a lui bebe într-o aventură captivantă prin junglă! De la păsări exotice și ghirlande cu multă verdeață la frunze de palmier și pete de tigru sau dungi de leopard, ai o mulțime de opțiuni interesante pentru decor. Oferă-le invitaților câte un magnet de frigider sau un semn de carte cu animăluțe, în loc de mărturii.

  • Anotimpuri

Dacă preferi o temă ceva mai neutră, dar la fel de ofertantă ca și opțiuni de decorare, atunci te poți inspira din anotimpul în care are loc petrecerea. Alege o temă maritimă, cu detalii cu ancore, timone și steluțe de mare, dacă botezul este organizat vara. Decorează pereții cu ghirlande de fulgi de zăpadă de hârtie și luminițe argintii dacă data botezului este într-una dintre lunile de iarnă. Pregătește decorațiuni cu flori și invitații cu rândunici și ghiocei pentru un botez de primăvară și ghirlande cu frunze arămii și ghinde pentru un botez de toamnă.

  • Unicorni pentru fetițe

Ce zici de un decor magic, plin de unicorni? De la tortul cu unicorni, până la baloanele roz sidefat, o tematică inspirată de aceste ființe mitice poate fi visul oricărei fetițe. Roz, auriu și alb sunt trei culori pe care le poți combina ușor pentru a obține niște rezultate „instagramabile”.

  • Pirații din Caraibe pentru băieței

Uite o temă de botez cu potrivită atât pentru copii, cât și pentru invitații mai mari, cu suflete de aventurieri. Poți include în decor mini cufere umplute cu bomboane, steaguri și baloane cu simbolurile piraților, pălării de pirați pentru photo corner sau ședințele foto cu invitații.

#4 Spune o poveste cu ajutorul decorului

Botez de poveste 3

Odată ce ai ales tema, decorarea devine o misiune mai ușoară. Fiecare tematică vine la pachet cu o mulțime de idei care pot fi adaptate la tipul de locație pe care l-ai ales și la bugetul de care dispui. Dincolo de ghirlande, baloane și luminițe, trebuie să te gândești dacă îți dorești un candy bar și ce ai dori să incluzi în acesta. Candy bar-ul poate fi plin de brioșe, eclere, cake pops sau chiar de gogoși americane glazurate în culorile tematice. Dacă petrecerea ale loc afară, într-o zi caldă de vară, atunci ia în considerare adăugarea unui Lemonade sau Fresh Bar, din care invitații să se poată răcori pe tot parcursul evenimentului.

Și… surpriză! Dacă petrecerea ta are peste 120 de invitați, Cernica Events îți asigură gratuit candy bar-ul. La cerere, putem furniza, de asemenea, și barul de limonadă sau de sucuri naturale.

#5 Imortalizează momentul

Fie că vrei să angajezi un fotograf sau vii cu aparatul foto de acasă, pregătește o zonă specială pentru poze unde să creezi amintiri alături de invitați. Aceasta trebuie să fie asortată cu tema generală a petrecerii. Dacă ai alocat un buget mai mare evenimentului, poți cumpăra câteva aparate foto instant. În acest fel, fotografiile făcute de invitați vor fi scoase pe loc și le poți adăuga într-un album de amintiri pe care să-l ai deja pregătit la locație.

Bebelușul se va bucura cu siguranță de atmosfera creată și de toată atenția pe care i-o oferă cei dragi. Însă, acesta nu își va aminti cu adevărat evenimentul, așa că este de datoria ta să te asiguri că va avea amintiri pe care să le poată răsfoi peste ani de zile. Creează un stand cu multe pixuri și hârtii, în care invitații să-i poată scrie celui mic gânduri bune pentru când va împlini 18 ani, de exemplu. Biletele pot fi puse într-un borcan decorat conform cu tema petrecerii și citite la majorat.

#6 Bucură-te alături de cei dragi

Ce nu lipsește de la nicio petrecere? Cadourile! Cei dragi vor avea grijă ca părinții și bebe să aibă parte de o mulțime de cadouri simpatice și momente emoționante. Pentru că indiferent de tematicile, culorile sau decorațiunile alese, cel mai important lucru este să vă distrați împreună și să vă asigurați că proaspătul creștin se simte bine pe tot parcursul evenimentului.