Tips & tricks pentru o petrecere de Halloween distractiva

Tips & tricks pentru petrecerea de Halloween

Ce este Halloween-ul dacă nu sărbătoarea care ne pune cel mai mult imaginația la treabă? De la decorațiuni desprinse din filmele horror, mâncăruri scary, dar delicioase, până la mini jocuri distractive, sunt o grămadă de detalii de pus la punct pentru ca cei mici să spună „wow” încă de la primul pas făcut în locație. Dacă ai rămas în pană de idei, stai fără griji pentru că ți-am pregătit o listă de trucuri care să te ajute în organizarea unui party de Halloween memorabil:

# Alege o temă inspirată din filmele de Halloween

Tips & tricks pentru petrecerea de Halloween - Tema

  • Hotel Transilvania: Iată o idee de animație care se potrivește la fix cu petrecerea ta de Halloween. Dracula și fiica sa adolescentă, plus o mulțiiiime de vampiri, monștri, mumii și vârcolaci te vor inspira atât în crearea costumelor, cât și la alegerea modelelor pentru candy bar.
  • Familia Addams: Peripețiile, conacul și vestimentația acestei familii bizare și extravagante pot fi o sursă excelentă de inspirație pentru pregătirea petrecerii. Alege culori precum negru, roșu, albastru sau gri, dar și decorațiuni cu păianjeni și pânze, cranii, corbi și baloane cu dungi albe și negre, ce imită modelul tricourilor purtate de Pugsley.
  • Compania monștrilor: Cui nu-i plac monștrii simpatici și colorați din această animație? Încântă-i pe cei mici cu diverse costume, fiecare ilustrând o altă creatură.
  • Orașul Halloween: Dacă alegi să te inspiri din acest film clasic, atunci vrăjitoarele vor acapara petrecerea. Baloții de paie, sperietorile, dovlecii, măturile și pălăriile de vrăjitoare sunt doar câteva detalii pe care le poți include fără prea mult efort în decor. Această tematică poate fi ușor recreată chiar în Salonul Porumbița, plin de inserții naturale sau în grădina special amenajată de la Cernica Events.

# Cumpără sau creează costumații „de speriat”

Tips & tricks pentru petrecerea de Halloween - Costume

Atunci când stabilești o tema, asigură-te că toți copilașii o cunosc pentru ca părinții să se poată ocupa din timp de costume. Dacă nu te-ai putut decide la o temă sau pur și simplu nu vrei să limitezi invitații la un anumit tip de costumație, atunci fiecare îți poate alege personajul preferat din filme, cărți sau benzi desenate:

  • Vrăjitoare sau vrăjitor: Rochițe pentru fetițe, robe pentru băieței, completate de pălărie, mătură zburătoare și glob magic. Cei mici vor fi încântați! Desigur, costumele pot deveni mai specifice atunci când te inspiri din filme. Pentru Harry Potter, de exemplu, nu uita de ochelari, cicatrice și bagheta. Dacă alegi vrăjitoarea cea bună din Oz, atunci costumația va semăna mai mult cu cea a unei prințese: rochie sclipitoare, coroană și aripi.
  • Pirat: Ahoy, pirați! Gata de aventură? Costumele pentru micii pirați sunt absolut delicioase. Ai nevoie de o vestă, o pălărie sau un batic, peticele pentru ochi și chiar o hartă către o comoară ascunsă.
  • Cowboy: Pentru un mic fan al desenelor cu temă western, pregătește un costum cu pălărie, cizme maronii, pantaloni cu franjuri și pistol de jucărie.
  • Animal drăgălaș: Lei, tigri, maimuțe, pisici, cățeluși, cel mic poate fi orice își dorește. Dacă timpul nu-ți permite să creezi un costum complex, concentrează-te pe machiaj, ca acesta să fie cât mai realist și să sugereze animăluțul ales de copilul tău.

# Pregătește gustări „înfricoșător” de bune

Tips & tricks pentru petrecerea de Halloween - Gustari

  • Mere „otrăvite”: Învelește merele în ciocolată albă amestecată cu puțin colorant alimentar natural negru sau chiar verde. Vei obține un efect care ar face-o mândră pe mama vitregă a Albei ca Zăpada.
  • Hotdogi mumii: Înfășoară aluatul pe crenvurști sau cârnați în așa fel încât să capete aspectul bandajelor de pe mumii. Adaugă și niște mici ochi comestibili pe fiecare.
  • Brioșe cu păianjeni: Pregătește diverse brioșe sau prăjituri și pune deasupra lor mini păianjeni comestibili din ciocolată sau din jeleu.
  • Fursecuri liliac: În perioada Halloween-ului, magazinele sunt pline de forme de prăjituri perfecte pentru această sărbătoare. Taie fursecurile în formă de liliac, pune-le la cuptor și așteaptă-te să „zboare” rapid de pe mese.
  • Banane fantomă: Înmoaie bananele în ciocolată albă și pune-le pe bețe. Adaugă câte o pereche de ochi și desenează-le guri larg deschise, gata să spună „BOO!”.
  • Fursecuri degete de vrăjitoare: Modelează fursecurile în formă de degete și folosește migdale sau alune în locul unghiilor, dar și colorant verde dacă vrei să pară desprinse chiar din desenele animate.

Dacă timpul nu-ți permite să faci propriile gustări, bucătarii noștri sunt gata să-i încânte pe micii invitați cu diverse gustări și opțiuni de meniuri. De asemenea, te putem ajuta să-i surprinzi pe copii cu un candy bar sau lemonade bar tematic.

#  Organizează activități „șocant” de distractive

Tips & tricks pentru petrecerea de Halloween - Activitati

  • Sculptatul în dovleci: Alege cei mai mari și frumoși dovleci și lasă-i pe cei mici să-i transforme în personaje haioase și monștri fioroși. Pentru că este o activitate care se lasă cu multă dezordine, îți recomandăm să o plănuiești în aer liber. Poți alege grădina Cernica Events, cadrul natural perfect pentru fundalul ședințelor foto.
  • Concursul desenelor de Halloween: Pregătește foi, creioane colorate, multe premii dulci și invită-i pe copii să deseneze personaje înfricoșătoare de Halloween. Desenele inedite vor fi premiate cu medalii și ciocolățele, iar toate creațiile pot fi expuse pe un panou. Locul de joacă de la Cernica Events poate găzdui întreaga activitate, fiind echipat cu măsuțe și scăunele perfecte pentru micii artiști.
  • Întrecerea mumiilor: Alergatul face mereu parte din activitățile celor mici, însă poți face totul mai interesant și mai complicat folosind hârtie igienică. Înfășoară-i pe concurenți în hârtie igienică și dă startul întrecerii. Câștigătorul va fi cel care ajunge la linia de finish, fără să rupă hârtia legată în jurul picioarelor.
  • Usturoiul muzical: Pune pe o masă rotundă căței de usturoi. Când muzica se oprește fiecare concurent trebuie pună mâna pe o bucată de usturoi, iar cine rămâne fără va fi eliminat. Poți să consideri că e varianta de Halloween a jocului „scaunele muzicale”. Cei mici să se miște lent, cu mâinile ridicate în față, exact ca niște zombie. De asemenea, poți pune pe fundal melodii tematice precum: „This is Halloween” sau „Spooky scary skeletons”.

Acestea sunt doar câteva dintre sutele de moduri prin care poți transforma petrecerea de Halloween într-o amintire de neuitat pentru micii invitați. Deși ar fi bine să ai totul pregătit înainte de eveniment, nu trebuie neapărat ca programul activităților să fie „bătut în cuie”. Întreabă-i pe copii dacă au idei care ar putea să facă seara mai distractivă și pune-le în practică. S-ar putea să te surprindă, iar party-ul să iasă chiar mai bine decât te-ai așteptat, datorită lor!